Roos Olmanst

WIE BEN IK:
Ik ben Roos Olmanst en heb een passie om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen, om zich te kunnen openen in hun pure vorm. Trotse moeder van twee jongvolwassenen. Liefhebber van muziek en dans. Veel te vinden in de natuur al fietsend of wandelend.

VISIE:
Ik ben er van overtuigd dat wanneer alles in de mens erbij mag horen, verleden en heden, gevoel en verstand, je lichaam en geest, je eigen wensen en verlangens en je relaties met anderen, dit een samenhangend geheel vormt waardoor plezier, vrijheid en levendigheid als vanzelf volgen.

WAT DRIJFT MIJ:
De basis van waaruit ik werk, via de verschillende therapievormen, is om mensen in contact te laten komen met hun eigen vrije beweging. Vrij van fysieke blokkades, belemmerende gedachten en emoties om zo het contact met zichzelf en de innerlijke wijsheid te herstellen.

ACHTERGROND:
Ruim 25 jaar werk ik in de reguliere Geestelijke Gezondheidszorg als behandelaar/therapeut, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en trainer. In die jaren heb ik mij meerdere therapievormen eigen gemaakt. Ik heb veel ervaring  met mensen met vastzittende denk- en gedragspatronen, stemmingswisselingen en angsten en in het bijzonder ervaring en affiniteit met mensen met traumatische ervaringen. Het werk in de GGZ deed ik voornamelijk pratende terwijl het lijf van de cliënt een veel grotere taal sprak maar onderbelicht bleef. Hetzelfde zie ik terug in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling waarbij mijn trauma’s een lange periode mijn leven konden beïnvloeden en mijn vrijheid beperkten. Uit mijn eigen ervaring met lichaamswerk, in combinatie met werk- en levenservaring, put ik veel kracht, passie en wijsheid, wat ik jou kan bieden.

OPLEIDINGEN (EEN GREEP UIT):
2023-2024 NARM Touch door Michael Mokrus, neuroaffectieve regulatie door aanraking
– 2023 Essential strategies for healing sexual trauma and sexuality door Ariel Giarretto
– 2023-2024 SOMA Embodiment door Sonia Gomes, Bodymindopleidingen Vervolg/verdieping op de SE-opleiding: het lichaam voorbereiden/stabiliseren opdat traumaverwerking mogelijk is, embodiment met o.a. beweging en aanraking (S.Porges – Polyvagaal, P.Levine – SE, I.Rolf -Rolfing – Structural Integration, Gibson – Haptic Perception, Godard – Tonic Function Movement Work).
2020-2022 NARM (NeuroAffective Relational Model) Bodymindopleidingen. NARM is een vorm van traumatherapie wat gericht is op relationeel, hechtings- en ontwikkelingstrauma (zoals structurele verwaarlozing, mishandeling en slechte afstemming tijdens de vroege jeugd). Dit is een niet-traditionele benadering waarin psychodynamische en lichaamsgerichte psychotherapie en het werken met identiteit worden gecombineerd.
– 2018-2022 Craniosacraal therapie Upledger Instituut in De Bilt. Subtiel lijfwerk (aanraking) met als doel vergroten lichaamsbewustzijn, leren voelen en (wederom) toe eigenen van eigen lichaam. SNRO geaccrediteerd (modulair)
– 2018-2020 Opleiding lichaamsgerichte traumatherapie (Somatic Experiencing®) Bodymindopleidingen. SE is een psycho-somatische methode voor verwerking van trauma. 
– 2012-2018 Opleiding lichaamsgerichte psychotherapie bij Bodymindopleidingen in Rotterdam. Europees erkend door EABP (European Association for Body Psychotherapy) en SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen),
– 2016-2017 Docentopleiding dansexpressie 1e module, stichting Strooom Amsterdam. De wijze van bewegen (als ook de dans) is een spiegel van wat er binnen in je leeft.
– 2011 EMDR Opleiding (Basis en Verdieping) EMDR Centrum Nederland
– 2007-2008 Opleiding tot Cognitief Gedragstherapeutisch Werker, Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie
– 1997-1999 Opleiding SPV MGZ-GGZ Hogeschool Utrecht
– 1984-1988 HBO-Verpleegkunde

VERDERE VERDIEPING EN ONTWIKKELING:
Behalve opleidingen blijf ik mij tevens verdiepen en ontwikkelen via bijscholingen/cursussen (GGZ/trauma/expressie/lichaamsgericht gerelateerd) als ook via intervisie, supervisie en leertherapie. Mijn grootste leerschool is echter het leven zelf.

BEROEPSORGANISATIES:
Aangesloten bij Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie (SBLP), registratienummer: 28126617. Als ook bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en voor de WKKGZ geschillenregeling bij CAMCOOP.

logosblp         

 

BIG REGISTRATIE:  
Geregistreerd in het BIGregister onder nummer: 19019241230