Kosten en vergoedingen

KOSTEN EN VERGOEDINGEN
Per 1 januari 2024 worden er in de praktijk de volgende tarieven gehanteerd:

Intake/kennismaking: 95 euro (1 uur met een eventuele uitloop tot 5 kwartier). 
– Sessie lichaamsgerichte psychotherapie:  95.00 euro (5 kwartier). 

Ik heb geen contracten met verzekeraars hetgeen privacy betekent, d.w.z. er worden geen gegevens als een diagnose of behandelplan doorgegeven. Mijn administratie is eenvoudig. Het zijn langere sessies dan binnen een reguliere praktijk. Een sessie duurt 5 kwartier zodat het proces binnen een sessie meer ruimte kan krijgen. Lichaamsgericht werken heeft immers tijd en vertraging nodig. Om mijzelf scherp te houden zie ik een beperkt aantal cliënten per dag.

Aangezien ik als therapeut aangesloten ben bij een beroepsorganisatie (SBLP) en opgenomen ben in het SBLPregister, vallen de sessies binnen de vergoedingen van veel ziektekostenverzekeraars. Via de link ‘Vergoedingen zorgverzekeraars 2024‘ kun je kijken of de sessies vergoed worden door jouw zorgverzekeraar. De therapie is vrijgesteld van BTW.

Vaak (steeds meer) is het mogelijk om een vergoeding voor een therapie- of ontwikkeltraject via jouw werkgever te regelen. In overleg wordt dan een offerte opgesteld.

ANNULEREN
Het afzeggen van een afspraak is tot 24 uur voor aanvang van de sessie kosteloos. Bij een afmelding binnen 24 uur breng ik het hele bedrag in rekening.